28 de febr. 2011

fases lunars

    Quan ens vam decidir a fer el nostre hort, ens vam informar en llibres, persones, articles, pàgines web...
Entre tota la informació que vam obtenir, vam descobrir una publicació anual on explica com aprofitar les fases lunars per a les feines de l'hort. Molts pagesos no en fan cas, però a nosaltres ens va fer curiositat i de moment ho anem seguint, ja que no costa gens.

    La guia està dissenyada de manera que cada dia hi ha la influència que fa la lluna en la sembra, plantació, cures... de l'hort i el jardí. Per aquells que, com nosaltres, no en sabíem res, explica molt clarament les fases de la lluna, constel·lacions, etc, els millors moments de quan fer els treballs, alguna informació d'associacions de plantes i rotacions de cultius...


    Creiem que és una manera d'apropar-nos una mica més a la natura, i pel que hem pogut esbrinar és una de les bases dels cultius que anomenen biodinàmics.

    A més de les feines per a l'hort i jardí, també és una petita guia per a moltes activitats que fem diàriament, ja que la lluna també té influència en l'alimentació, la cura de la pell, recol·lecció de plantes medicinal, dejú, etc.
Trobareu més informació a : lunario.es




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa